O.t. Bestuur Van der Ham

O.t. Bestuur Van der Ham

2017-2018

Bestuur van der Ham

Praeses: Kirsten van der Ham
Ab Actis: Matthijs van der Stoep
Quaestor: Harmke van Rossum
Assessor: Froukje Eikelboom

 

Praeses: Kirsten van der Ham

Mijn naam is Kirsten van der Ham en dit jaar mag ik de Praeses zijn van E.S.V. Ichthus Amsterdam. Ik ben 21 jaar oud en dit wordt mijn derde jaar bij deze mooie vereniging. Ichthus heeft me tot nu toe al veel waardevolle herinneringen en goede vrienden gegeven en daarom zie ik uit naar wat het komende jaar de vereniging en mij zal brengen.

Ik ben geboren in Nieuw-Lekkerland, een dorp in Zuid-Holland. Hier heb ik samen met mijn ouders en mijn broertje gewoond totdat ik aan mijn studie begon. Inmiddels woon ik heerlijk in de Indische buurt in Amsterdam-Oost, waar ik voorlopig nog niet weg wil. Ik ben echter nog wel lid van de Vrije Baptistengemeente in Nieuw-Lekkerland.

Ik heb inmiddels mijn bachelor theologie afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en het komende jaar hoop ik te beginnen aan de master Theology and Religious Studies: Peace, Trauma and Religion. Naast Ichthus en mijn studie zal ik het komende jaar ook de secretaris zijn van de facultaire studentenraad van de faculteit godgeleerdheid aan de VU. Het wordt voor mij dus een druk, maar ik hoop ook een heel mooi jaar. In dit jaar hoop ik Ichthus te zien bloeien, te zien dat leden vriendschappen opbouwen en te zien dat leden in hun relatie met God mogen groeien.

Als Praeses zal ik het komende jaar zowel de ALV’s als de bestuursvergaderingen voorzitten. Daarnaast maak ik de planningen voor de vereniging en de bestuursmails. Op CoBo’s, diesborrels of andere activiteiten is het mijn taak om te speechen en daarmee de vereniging te vertegenwoordigen. Daarnaast hoop ik de rest van het bestuur toe te rusten, zodat elk bestuurslid goed kan functioneren in de rol die hij of zij vervult.

Ik zie uit naar wat God onze vereniging gaat geven het komende jaar en verwacht alles van Hem. Hij is het fundament van mijn leven en ik hoop dat Hij ook het fundament van de vereniging zal zijn het komende jaar, zodat we samen aan Zijn Koninkrijk kunnen bouwen.

Jakobus 1:17: Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie er geen verandering is, of schaduw van omkeer.

Ab Actis: Matthijs van der Stoep

Mijn naam is Matthijs van der Stoep en ik mag dit jaar Ab Actis zijn van de prachtige E.S.V. Ichthus Amsterdam. Net als de andere bestuursleden ben ik afkomstige uit het jaar 1996. Ik ben geboren in de regeringsstad Den Haag, maar ik heb het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht in het prachtige Amersfoort. Sinds een halfjaartje woon ik ook in Amsterdam, in de Bijlmer om precies te zijn.

Dit jaar ga ik (alweer) het derde jaar van mijn bachelor geschiedenis in. Wat ik er mee wil worden weet ik nog steeds niet, al ben ik wel erg geïnteresseerd in politiek. Ik hou verder ook veel van lezen, als ik er tenminste de tijd voor kan vinden, luister ik veel muziek en ga ik graag naar concerten. Toen ik ging studeren ben ik gelijk op zoek gegaan naar een studentenvereniging. Bij Ichthus voelde ik me meteen al op mijn plek. Door de jaren heen heeft de vereniging mij geholpen om me (nog) meer te verdiepen in het geloof. Afgelopen jaar was ik samen met Harmke ook kringleider van een prachtige kring.

Dit jaar sta ik voor een nieuwe uitdaging: Ab Actis zijn van deze vereniging. Vanuit mijn functie ga ik over al het geschrevene van de vereniging. Ik zal dus een groot deel van de interne en externe communicatie op mij nemen, zoals mailen en het schrijven van de verjaardagskaartjes. Bij de bestuursvergaderingen en bij de algemene ledenvergaderingen is het aan mij om wat gezegd wordt te noteren. Naast deze taken ben ik ook coördinator van de (potentiële) eerstejaars. Ten slotte zal ik ook de InformaCie coördineren, zij zorgen voor de maandelijkse Mailiedereen, het smoelenboek (genaamd de Gezichthus) en houden contact met de oud-leden.

Ik ben erg benieuwd wat God ons dit jaar zal brengen en leg het ook in zijn handen. Ik hoop dat wij als bestuur mogen zien wat zijn plan is en hem tijdens alle reguliere bezigheden niet uit het oog verliezen. Echter, we kunnen er ook niet omheen met ons jaarthema. God staat centraal als wij bouwen aan zijn koninkrijk.

Quaestor: Harmke van Rossum

Eerste kerstdag 1996 zag ik het eerste levenslicht en werd ik door mijn ouders Harmke genoemd (Geen Friese banden ondanks deze Friese naam overigens). Nu, 20 jaar later, studeer ik doordeweeks Gezondheid en Leven aan de vu. In het weekend loop ik met de post rond en breng ik zo veel mogelijk tijd door met mijn vriend. Momenteel woon ik, samen met twee zussen nog thuis bij mijn ouders in het dorp Geldermalsen. Mijn oudste zus en 2 broers zijn het huis al lang geleden uit getrokken. Thuis bezoek ik zondagsochtends de hervormde gemeente, als ik niet bij mijn schoonouders in Zeist of bij mijn vriend in Gorinchem ben. Mijn lievelingskleuren zijn turquoise en geel. Voor de rest ben ik fan van ‘baby’ eendjes, de schrijver Tolkien, misdaadseries en onze God.

Dit jaar mag ik mij ook quaestor der E.S.V. Ichthus Amsterdam noemen, wat ik een hele eer vind. Als quaestor is het mijn taak om te zorgen dat de leden op tijd hun contributie betalen, de locatie op tijd betaald wordt en de commissies zich aan hun budget houden, om een paar dingen te noemen. Daarnaast is het aan mij om een kloppende begroting en een financieel jaarverslag te presenteren. Omdat ik dit jaar alleen wat vakken van vorig jaar in ga halen, heb ik de rest van het jaar alle tijd om voor de geldzaken van de vereniging te zorgen.