Wat is StudentAlpha?

Student Alpha is een cursus van 8 avonden en één weekend. De belangrijkste onderwerpen van het christelijk geloof en leven zullen de revue passeren.

De cursus is laagdrempelig, gezellig en leuk, en het wordt door alle christelijke denominaties (kerken) gegeven en ondersteund. Deze Student Alpha is speciaal voor studenten en wordt georganiseerd door christelijke studenten in Amsterdam. We beginnen de avond altijd met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een kort praatje over het onderwerp van de avond en daarna veel tijd om hier in kleinere groepje over door te praten. Je kan je vragen stellen, opmerkingen plaatsen, je kritisch uiten.. er is genoeg tijd! Afsluitend is er elke avond een borrel.

Wat wordt er besproken?

Het programma van de Student Alpha is als volgt:

Introductieavond – 16/03 – Is er meer?
Avond 1 – Wie is Jezus?
Avond 2 – Waarom moest Jezus sterven?
Avond 3 – Hoe kan ik geloof hebben? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?
Avond 4 – Bidden: waarom en hoe?
Weekend – Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij?
Avond 5 – Bijbellezen: waarom en hoe?
Avond 6 –  Hoe zit het met het kwaad en geneest God vandaag de dag nog steeds?
Avond 7 – Hoe zit het met de kerk en het vertellen aan anderen?

Is het ook voor mij?

Iedereen is uitgenodigd! Mensen komen om verschillende redenen naar Student Alpha. De één wil meer weten over het christelijk geloof, de ander is net christen geworden en weer een ander wil zijn geloof nog eens vanaf het begin doordenken.

Welke vraag je ook hebt. Student Alpha is een plek waar géén vraag als te simpel of te bedreigend wordt gezien. Alle meningen worden gerespecteerd.

Met welke moeite je ook rondloopt… Het leven kent moeilijkheden – onzekerheden in je werk of studie, worstelingen in relaties en vriendschappen, ziekte en ongemak, enzovoort. Waar je ook tegen aan loopt, Student Alpha is de plek waar je je vragen kunt stellen met de vrijheid om te delen of te luisteren. En er wórdt naar je geluisterd! Student Alpha gaat verder dan standaard vragen zoals: ‘hoe heet je?’ en ‘wat doe je?’.

Wanneer is het?
We starten na de zomer weer. Vanaf oktober 2017 gaat er een cursus van start. De cursus is 8 weken lang elke maandagavond van 18.00 uur tot 22:00 uur. De precieze data zijn: 16/13/20 oktober, 6/13/20 november en 4/11 december. Het Alpha-weekend zal plaats vinden van 24 t/m 26 november.

Wat kost het?
Student Alpha kost €15,-. Voor dit bedrag krijg je 8 avonden heerlijk te eten en wordt er een mooi weekend voor je verzorgd! Goedkoper dus dan wanneer je thuis eet ;).

Waar is het?
De cursus vindt plaats in de Oosterparkkerk (Oosterpark 5 HS, 1091 AC Amsterdam).

Vragen?
Stuur een mailtje naar alphadernsa@gmail.com, bekijk de Facebook-pagina of neem contact met ons op.

Froukje Eikelboom                                                                     Bart Haverkamp
assessor@ichthusamsterdam.nl                                             externus@nsamsterdam.nl
0630773789                                                                                0619009698